Etterkommer av mannskap på India besøkte Hortavær Juli 2014

Torsdag 24. Juli 2014 fikk vi langveisfarende besøk av Reidar (84) og Petter (70). Skipperen på Skonnertskipet India, Andreas M. Martinsen, var Reidars morfar, og den unge piken som var med i forliset, Anna, var Reidars mor.

Reidar besøkte også Hortavær i 1972 sammen med sin familie. Denne gangen har Reidar med seg sin venn Petter som reisefølge. Petter har også vært på Leka og i Hortavær tidligere. De to har reist i to dager fra Oslo for å se Leka og Hortavær igjen denne sommeren.

Petter (t.v) og Reidar (t.h), på Legeren, med utsikt mot Sklinna.

Petter (t.v) og Reidar (t.h), på Legeren, med utsikt mot Sklinna.

Reidar og Petter blir innlosjert på Valen på Innerøya hos Bjørnar Sæternes noen julidager og godværet viser seg med sin beste side denne uka. Da får vi også mulighet til å ta en tur med småbåt over til utværet med landkjenning på Legeren der India forliste 9. Desember 1905.

Fredagen får vi en  fin tur og en fin dag med blikkstille sjø.  På Legeren er det et yrende fugleliv selv nå seint i hekketiden. Vi går i land og får tatt noen bilder og brukt noen minutter til ettertanke. Vi spiser lunsj før vi dra tilbake til Innerøya.

Reidar og Petter besøker også  Ytterøya med omvisning i bedehuset.

Det har vært et trivelig besøk med mange gode samtaler.

Mer om forliset av India kan finnes på Wikipedia.

Om bjornars